dijous, 19 de gener del 2017

Escudella barrejada

Escudella barrejada

Ingredients:
1 os de vedella, 1 os d'espinada de porc, 1 os de pernil, 1 tros de pollastre, 1 tros de carn de vedella, cansalada, botifarra crua, un bocí de botifarra negre, mitja orella de porc, herbes per caldo, cigrons i una patata. Fideus del número 4 (gruixut) i un grapat d'arròs, sal i colorant.

Carn picada per fer pilota o mandonguilles,
1 all, 1 ou una mica de julivert, pa ratllat i sal.

Elaboració:
Es posa una olla amb aigua al foc i se l'afegeixen els ossos, tota la carn i les herbes del caldo menys la botifarra negra que es posarà al mateix temps que la pilota o mandonguilles (segons preferències), se li posa la sal i es deixa coure durant una hora i mitja. Passat aquest temps colem el caldo i tallem totes les verdures i la patata a trossos, també tallem les carns de la mateixa manera. Fent la pilota amassant la carn picada amb sal, all, julivert, l'ou i el pa ratllat. Procurarem que no quedi massa dura la pasta. Tant si volem fer la pilota com les mandonguilles, hem d'agafar amb les dues mans mullades amb aigua, una bola de carn i li donarem la forma rodona (més gran o més petita) i les anirem afegint al caldo ja calent, el qual tindrem al foc ja colat i amb tots els ingredients tallats. També afegirem la botifarra negra que després tallarem també petita a l'hora de servir. Quan tot ha bullit 15 minuts posem en una olla més petita a part de l'escudella per coure els fideus i l'arròs. Donem el punt de sal i colorant que quedi un color groguenc. Ho deixem coure 14 minuts i ja podem servir.
Si queda una mica sec, li afegirem caldo del qual tenim reservat.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada