Escudella
barrejada
Ingredients:
1
os de vedella, 1 os d'espinada de porc, 1 os de pernil, 1 tros de
pollastre, 1 tros de carn de vedella, cansalada, botifarra crua, un
bocí de botifarra negre, mitja orella de porc, herbes per caldo,
cigrons i una patata. Fideus del número 4 (gruixut) i un grapat
d'arròs, sal i colorant.
Carn
picada per fer pilota o mandonguilles,
1
all, 1 ou una mica de julivert, pa ratllat i sal.
Elaboració:
Es
posa una olla amb aigua al foc i se l'afegeixen els ossos, tota la
carn i les herbes del caldo menys la botifarra negra que es posarà
al mateix temps que la pilota o mandonguilles (segons preferències),
se li posa la sal i es deixa coure durant una hora i mitja. Passat
aquest temps colem el caldo i tallem totes les verdures i la patata a
trossos, també tallem les carns de la mateixa manera. Fent la pilota
amassant la carn picada amb sal, all, julivert, l'ou i el pa ratllat.
Procurarem que no quedi massa dura la pasta. Tant si volem fer la
pilota com les mandonguilles, hem d'agafar amb les dues mans mullades
amb aigua, una bola de carn i li donarem la forma rodona (més gran o
més petita) i les anirem afegint al caldo ja calent, el qual tindrem
al foc ja colat i amb tots els ingredients tallats. També afegirem
la botifarra negra que després tallarem també petita a l'hora de
servir. Quan tot ha bullit 15 minuts posem en una olla més petita a
part de l'escudella per coure els fideus i l'arròs. Donem el punt de
sal i colorant que quedi un color groguenc. Ho deixem coure 14 minuts
i ja podem servir.
Si
queda una mica sec, li afegirem caldo del qual tenim reservat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada