dilluns, 30 de gener del 2017

Allioli


Allioli

Ingredients:
Oli, alls, un ou i sal

Preparació:
Pelem i piquen ben bé els alls que els haurem posat una mica de sal per evitar que saltin en picar-los. Quan són ben aixafats afegim el rovell de l'ou el qual és convenient que sigui fresc (quan dic fresc no em refereixo a fresc de la nevera sinó a fresc de data) ja que es lligarà amb més facilitat.
En començar tirem l'oli gota a gota sobre el lateral del morter perquè sigui la mà del morter la què agafi l'oli. Quan ja el tenim una mica lligat podem començar a tirar més ràpidament, però sempre sense deixar de remenar. Quan creiem que tenim prou el servim o bé en el mateix morter o mullem la cullera d'oli amb el dit o paper de cuina (així no s'enganxarà i es despendrà bé) i anem agafant del
morter i posant-lo al plat.

Consell:
Si tenim l'ou a la nevera, convé treure'l un parell d'hores abans, per què perdi la fredor. Si es talla l'allioli, el treus del morter, poses un altre rovell i li vas afegint l'allioli tallat a culleretes. Es lligarà amb tota seguretat.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada