Potatge
de cigrons i bacallà
Ingredients per a 4 persones:
Un
pot de cigrons cuits de 400 g. una ceba mitjana, 250 g. de bledes, un
parell de patates, un tomàquet madur, una fulla de llorer, alls,
tres ous durs, 250 g. de bacallà esqueixat, pebre vermell, oli i
sal.
Pels
bunyols:
Un
ou, bacallà, all, julivert i pa ratllat.
Tallem
molt petit el bacallà, li afegim l'all trinxat, el julivert i l'ou
batut. Ho batem tot i posem pa ratllat per espessir-lo, agafem una
cullera de les de cafè i anem agafant porcions de mitges cullerades
ho anem fregint amb oli calent fins que es daurin una mica.
Elaboració:
Posem
en remull el bacallà esqueixat una hora abans i li canviem l'aigua
un parell de vegades. En una paella fem un sofregit amb la ceba
ratllada, un all trinxat, un tomàquet i una fulla de llorer quan
està quasi fet afegim la meitat del bacallà a trossos, li donem
unes voltes i posem pebre vermell. Traient-lo del foc ràpidament per
evitar que es cremi. En una olla tenim aigua calenta en la qual
haurem posat les bledes i les patates tallades a trossos, incorporem
el sofregit i quan ha bullit una mitja hora posarem els cigrons amb
el seu suc. Agafarem els tres ous durs i els tallarem a trossos,
posarem en l'olla un ou i reservarem dos per posar mig en cada plat
per guarnir-lo. A banda fregirem els bunyols de bacallà i els
posarem al plat també per decorar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada