diumenge, 22 de gener del 2017

Potatge de cigrons amb bunyols de bacallà

Potatge de cigrons i bacallà

Ingredients per a 4 persones:
Un pot de cigrons cuits de 400 g. una ceba mitjana, 250 g. de bledes, un parell de patates, un tomàquet madur, una fulla de llorer, alls, tres ous durs, 250 g. de bacallà esqueixat, pebre vermell, oli i sal.

Pels bunyols:
Un ou, bacallà, all, julivert i pa ratllat.
Tallem molt petit el bacallà, li afegim l'all trinxat, el julivert i l'ou batut. Ho batem tot i posem pa ratllat per espessir-lo, agafem una cullera de les de cafè i anem agafant porcions de mitges cullerades ho anem fregint amb oli calent fins que es daurin una mica.

Elaboració:
Posem en remull el bacallà esqueixat una hora abans i li canviem l'aigua un parell de vegades. En una paella fem un sofregit amb la ceba ratllada, un all trinxat, un tomàquet i una fulla de llorer quan està quasi fet afegim la meitat del bacallà a trossos, li donem unes voltes i posem pebre vermell. Traient-lo del foc ràpidament per evitar que es cremi. En una olla tenim aigua calenta en la qual haurem posat les bledes i les patates tallades a trossos, incorporem el sofregit i quan ha bullit una mitja hora posarem els cigrons amb el seu suc. Agafarem els tres ous durs i els tallarem a trossos, posarem en l'olla un ou i reservarem dos per posar mig en cada plat per guarnir-lo. A banda fregirem els bunyols de bacallà i els posarem al plat també per decorar.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada