Ingredients
per a tres persones:
Una
bossa de torta de gaspatxo la pots trobar a
supermercats una mica grans, 6 cullerades d'oli, 2 alls, 30 g de
tomàquet ratllat, 4 talls de conill, 4 talls de pollastre, 4 talls
també de costella de porc, llorer, 2 claus d'espècies, 2 boles de
pebre negre, 7 o 8 caragols (opcional) algun bolet (també opcional)
sal, safrà o colorant, 2 litres d'aigua.
Elaboració:
Posem
la paella al forn amb sis cullerades d'oli, fregim la carn, assaonada
i la posem en una olla a coure, junt amb els caragols, els claus
d'espècia i les boles de pebre, amb dos litres d'aigua, la deixem
coure durant mitja hora aproximadament. En l'oli que ha quedat a la
paella fem un sofregit amb els alls trinxats, el tomàquet ratllat i
els bolets a trossos petits, afegim la torta esmicolada (com més
petita millor) li donem el punt de sal, li posem un polsim de safrà
o colorant i ho deixem coure uns 10 minuts. Ho deixem reposar 5
minuts més i ja es poden servir.
Es
poden servir amb una cullerada d'all-i-oli que es posa a un costat
del plat.
A
la part de la València castellana (límits Albacete i Múrcia) se
serveixen sense la carn, reservant aquesta, per servir amb tomàquet
fregit, a l'allada o simplement sola com a segon plat. A la meva
terra, la Manxa, se serveixen tot junt i també serveix de primer i
segon plat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada