diumenge, 29 de gener del 2017

Gaspatxo manxec



Ingredients per a tres persones:
Una bossa de torta de gaspatxo la pots trobar a supermercats una mica grans, 6 cullerades d'oli, 2 alls, 30 g de tomàquet ratllat, 4 talls de conill, 4 talls de pollastre, 4 talls també de costella de porc, llorer, 2 claus d'espècies, 2 boles de pebre negre, 7 o 8 caragols (opcional) algun bolet (també opcional) sal, safrà o colorant, 2 litres d'aigua.

Elaboració:
Posem la paella al forn amb sis cullerades d'oli, fregim la carn, assaonada i la posem en una olla a coure, junt amb els caragols, els claus d'espècia i les boles de pebre, amb dos litres d'aigua, la deixem coure durant mitja hora aproximadament. En l'oli que ha quedat a la paella fem un sofregit amb els alls trinxats, el tomàquet ratllat i els bolets a trossos petits, afegim la torta esmicolada (com més petita millor) li donem el punt de sal, li posem un polsim de safrà o colorant i ho deixem coure uns 10 minuts. Ho deixem reposar 5 minuts més i ja es poden servir.
Es poden servir amb una cullerada d'all-i-oli que es posa a un costat del plat.
A la part de la València castellana (límits Albacete i Múrcia) se serveixen sense la carn, reservant aquesta, per servir amb tomàquet fregit, a l'allada o simplement sola com a segon plat. A la meva terra, la Manxa, se serveixen tot junt i també serveix de primer i segon plat.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada