Trinxat
de la Cerdanya
Ingredients
per a 4 persones:
Una
col petita (o mitja si és gran), 4 patates una mica grans, 5 Talls
de cansalada fresca viada, alls, oli i sal.
Preparació:
En
una olla posem la col i les patates tallades a trossos i les cobrim
d'aigua, la justa per què no s'enganxi i poder aprofitar així les
vitamines de la verdura, afegim la sal i ho deixem coure fins que
estigui al punt.
Posarem
sal a la cansalada i la fregirem en una paella amb una mica d'oli.
Quan ja està fregida la reservem en un plat. Agafem un tall i el
tallem a trossos petits. Amb l'oli de fregir la cansalada fregirem
uns alls tallats a làmines primes fins que es daurin una mica.
Afegirem les patates i la col ben escorregudes i ho anirem refregint
i trinxant a l'hora amb la forquilla. Quan està rosat el servim amb
un tall de cansalada al damunt.
Si
vols evitar l'olor de la col, en coure-la posa una molla de pa sucada
amb vinagre junt amb la col i patata.
Aquest
plat el pots acompanyar amb vitxo picant o pebrots en vinagre.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada