Faves
a la catalana
Ingredients
per a 4 persones:
1
quilo de faves (poden ser congelades), 100 grams de botifarra negra,
100 grams de botifarra crua, 100 grams de cansalada viada, 1 tros de
xoriço, tres alls, un tomàquet petit madur, una ceba
petita, una fulla de llorer, una branca de menta, pebre vermell, un
raig de conyac, oli i sal.
Elaboració:
Posem
una olla al foc amb aigua i quan és calent hi tirem les faves amb el
llorer, la menta, els alls, el tomàquet i la ceba. A banda amb una
paella sofregirem la botifarra crua, la cansalada a talls petits i el
tros de xoriço, quan està al punt posarem la botifarra negra
tallada en 4 talls, li donem un parell de voltes i afegim una
cullerada petita de pebre vermell. Immediatament afegim un raig de
conyac per evitar que es cremi el pebre vermell i quan ha fet un bull
o afegim tot a l'olla. Tapem l'olla i la deixem coure a foc lent amb
poca aigua; només han d'estar cobertes perquè siguin ofegades.
Malgrat tot, hi ha persones que els agrada més caldoses.
La
sal es posa a última hora perquè no s'endureixin i, si cal afegir
aigua, serà sempre calenta per la mateixa raó.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada