diumenge, 22 de gener del 2017

Faves a la catalana


Faves a la catalana

Ingredients per a 4 persones:
1 quilo de faves (poden ser congelades), 100 grams de botifarra negra, 100 grams de botifarra crua, 100 grams de cansalada viada, 1 tros de xoriço, tres alls, un tomàquet petit madur, una ceba petita, una fulla de llorer, una branca de menta, pebre vermell, un raig de conyac, oli i sal.

Elaboració:
Posem una olla al foc amb aigua i quan és calent hi tirem les faves amb el llorer, la menta, els alls, el tomàquet i la ceba. A banda amb una paella sofregirem la botifarra crua, la cansalada a talls petits i el tros de xoriço, quan està al punt posarem la botifarra negra tallada en 4 talls, li donem un parell de voltes i afegim una cullerada petita de pebre vermell. Immediatament afegim un raig de conyac per evitar que es cremi el pebre vermell i quan ha fet un bull o afegim tot a l'olla. Tapem l'olla i la deixem coure a foc lent amb poca aigua; només han d'estar cobertes perquè siguin ofegades. Malgrat tot, hi ha persones que els agrada més caldoses.
La sal es posa a última hora perquè no s'endureixin i, si cal afegir aigua, serà sempre calenta per la mateixa raó.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada