diumenge, 22 de gener del 2017

Mongetes blanques amb peus de porc


Mongetes amb peus de porc

Ingredients per a 4 persones:
800 g. de mongetes blanques ja cuites, una patata petita, un peu de porc (o dos si us agrada molt), 2 botifarres de ceba, unes quantes mongetes tendres (verds), un trossos de xoriço, una ceba petita, un tomàquet madur, una fulla de llorer, una cabeça d'alls, una mica de pebre vermell, colorant (opcional), oli.

Elaboració:
Es posa una olla exprés amb aigua i s'afegeix tot en fred, els peus de porc tallats a quarts, la patata, la ceba el tomàquet, els alls, el llorer, les mongetes tendres, el xoriço en dos trossos, els alls, una mica d'oli i sal. Es tapa l'olla i (quan comença a bullir es comença a comptar el temps) es bull durant mitja hora. Es treu del foc, obrim l'olla i afegim el pebre vermell les mongetes blanques (que hem comprat cuites) el colorant i la botifarra. Li donem el punt de sal, les deixem coure uns 15 minuts sense tancar l'olla exprés i ja estan llestes per servir.

Es poden acompanyar amb bitxos picants en vinagre.

Si no feu servir l'olla exprés, heu de calcular una hora com a mínim per coure els peus de porc.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada