Arròs
al forn
Ingredients
per a 4 persones:
400
g. d'arròs, mitja orella, una cua de porc i uns trossos petits de
costella també de porc, dos alls, tres tomàquets madurs tipus
canari, una patata petita. Un grapat de cigrons cuits i botifarrons
de ceba.
Elaboració:
Tallem
a trossos petits l'orella, la cua i el peu de porc i se sofregeix en
una paella amb oli. En una olla posem un litre i mig d'aigua
aproximadament i coem tota la carn perquè quedi tova. Si és exprés
uns 20 minuts. En l'oli que ha sobrat fregim la carn, se sofregeix un
parell d'alls tallats molt petits i un tomàquet ratllat. A
continuació s'afegeix l'arròs i se li dóna unes voltes.
En
una paella a part fregim la patata tallada a dits i reservem.
En
una cassola de terra posem tot el sofregit i la carn escorreguda,
afegim els cigrons, les patates, els tomàquets oberts per la meitat,
i s'afegeix el brou d'haver cuit la carn. Si us agrada, també se li
posa els botifarrons, s'assaona, se li posa una espurna de colorant i
es col·loca al forn a la part més baixa. Quan es queda sec l'arròs
s'apaga el forn i es deixa reposar 5 minuts. La mesura és un got, de
vi, d'arròs per dos gots de caldo per persona. Heu de procurar que
els botifarrons, no tingui gaire orenga, ja que quedaria molt fort de
sabor o posar només un tros petit al centre.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada