dijous, 8 de desembre del 2016

Arròs al forn


Arròs al forn

Ingredients per a 4 persones:
400 g. d'arròs, mitja orella, una cua de porc i uns trossos petits de costella també de porc, dos alls, tres tomàquets madurs tipus canari, una patata petita. Un grapat de cigrons cuits i botifarrons de ceba.

Elaboració:
Tallem a trossos petits l'orella, la cua i el peu de porc i se sofregeix en una paella amb oli. En una olla posem un litre i mig d'aigua aproximadament i coem tota la carn perquè quedi tova. Si és exprés uns 20 minuts. En l'oli que ha sobrat fregim la carn, se sofregeix un parell d'alls tallats molt petits i un tomàquet ratllat. A continuació s'afegeix l'arròs i se li dóna unes voltes.
En una paella a part fregim la patata tallada a dits i reservem.
En una cassola de terra posem tot el sofregit i la carn escorreguda, afegim els cigrons, les patates, els tomàquets oberts per la meitat, i s'afegeix el brou d'haver cuit la carn. Si us agrada, també se li posa els botifarrons, s'assaona, se li posa una espurna de colorant i es col·loca al forn a la part més baixa. Quan es queda sec l'arròs s'apaga el forn i es deixa reposar 5 minuts. La mesura és un got, de vi, d'arròs per dos gots de caldo per persona. Heu de procurar que els botifarrons, no tingui gaire orenga, ja que quedaria molt fort de sabor o posar només un tros petit al centre.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada