Fideua
Ingredients
per a 4 persones
4
gambes, 4 escamarlans, 4 llagostins, una sípia de mitjana, un
calamar o canana mitjana. 500 grams de musclos, 1 pebrot vermell, una
ceba, 2 alls, 1 tomàquet madur, una pastilla de caldo de peix, 400
grams de fideus del número 4 (gruixuts), oli, sal, una mica de colorant
o safrà, 2 litres aproximadament d'aigua.
Elaboració:
Posarem
al foc dos litres d'aigua a la qual l'haurem posat una pastilla de
caldo de peix perquè es vagi escalfant mentrestant que fem el
sofregit. Obrirem els musclos al vapor, els hi traurem una de les
closques i els reservem, guardant el caldo que deixen per afegir al
brou de peix.
Es
posa una paella al foc amb oli suficient per a fregir el peix i quan
està calent es posa sal als escamarlans, les gambes i els
llagostins, els posem a fregir lleugerament i es guarden en un plat.
En el mateix oli de fregir el marisc, fregirem el calamar i la sípia
(amb la tinta i la salsa) tallat a trossos petits i quan s'ha
consumit l'aigua que deixa afegim el pebrot vermell, la ceba, els
alls trinxats i el tomàquet ratllat. Un cop fet el sofregit afegirem
400 grams de fideus i els rogejarem una mica, afegirem el caldo que
ja tindrem preparat i calent. Col·loquem el marisc per damunt i
finalment decorem amb els musclos. Deixem que bulli fort durant 5
minuts i baixem el foc el suficient perquè mantingui el bull. Se li
dóna el punt de sal i li posem una mica de colorant. Es continua la
cocció uns deu minuts més i quan queda sense caldo està al punt.
Apaguem
el foc i el deixem reposar durant 5 minuts.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada