dijous, 8 de desembre del 2016

Fideua


Fideua
Ingredients per a 4 persones
4 gambes, 4 escamarlans, 4 llagostins, una sípia de mitjana, un calamar o canana mitjana. 500 grams de musclos, 1 pebrot vermell, una ceba, 2 alls, 1 tomàquet madur, una pastilla de caldo de peix, 400 grams de fideus del número 4 (gruixuts), oli, sal, una mica de colorant o safrà, 2 litres aproximadament d'aigua.

Elaboració:
Posarem al foc dos litres d'aigua a la qual l'haurem posat una pastilla de caldo de peix perquè es vagi escalfant mentrestant que fem el sofregit. Obrirem els musclos al vapor, els hi traurem una de les closques i els reservem, guardant el caldo que deixen per afegir al brou de peix.
Es posa una paella al foc amb oli suficient per a fregir el peix i quan està calent es posa sal als escamarlans, les gambes i els llagostins, els posem a fregir lleugerament i es guarden en un plat. En el mateix oli de fregir el marisc, fregirem el calamar i la sípia (amb la tinta i la salsa) tallat a trossos petits i quan s'ha consumit l'aigua que deixa afegim el pebrot vermell, la ceba, els alls trinxats i el tomàquet ratllat. Un cop fet el sofregit afegirem 400 grams de fideus i els rogejarem una mica, afegirem el caldo que ja tindrem preparat i calent. Col·loquem el marisc per damunt i finalment decorem amb els musclos. Deixem que bulli fort durant 5 minuts i baixem el foc el suficient perquè mantingui el bull. Se li dóna el punt de sal i li posem una mica de colorant. Es continua la cocció uns deu minuts més i quan queda sense caldo està al punt.
Apaguem el foc i el deixem reposar durant 5 minuts.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada