dimecres, 7 de desembre del 2016

Empedrat



Empedrat

Ingredients per a 4 persones:
400 grams de mongetes cuites, tres tomàquets madurs, un cogombre, una ceba, una llauna de tonyina de 120 grams en oli, dos ou durs, olives negres, olives verdes (segons el gust) oli, vinagre i sal.

Elaboració:
Es posen en una safata les mongetes, ben escorregudes, i s'afegeixen els tomàquets, el cogombre, i la ceba tallada a trossets petits. Se li treu l'oli a la tonyina i es posa esmicolat. L'ou es pot posar a rodanxes com a decoració per sobre de l'amanida o a trossets com la resta dels ingredients.
Finalment s'amaneix amb l'oli, (bastant perquè quedi sucosa) una miqueta de vinagre i sal. Es col·loquen les olives per damunt i es guarda en la nevera una bona estona perquè estigui ben fresca.
Jo poso les mongetes de pot de vidre ja cuites i són boníssimes. Les trec del pot, les escorro ben escorregudes Passant-les per una mica d'aigua a raig d'aixeta i les poso a l'amanida.


Se serveix com a primer plat.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada