dijous, 24 d’agost del 2017

Benvinguts a la meva cuina

Benviguts a la meva cuina

Les 100 receptes de La cuina de la Pilar.


Les teniu pel mateix ordre que estan en el llibre. Per tant és com si el tinguéssiu.
Només que entreu en la pàgina, teniu la barra de recerca, si voleu una recepta determinada, poseu el títol i se us obrirà i si voleu un idioma diferent, també teniu el traductor, només heu de posar l'idioma que voleu i la recepta us en sortirà en l'idioma triat.

Aquesta pàgina l'he feta per la meva família i la meva gent, aquests entraran amb total llibertat, encara que m'agradaria us féssiu seguidors, si no us en feu, tindreu igualment la pàgina oberta. Les persones que no conec, hauran de demanar-me entrada i les acceptaré sense cap mena de dubte, però com sabeu, he tingut algun problema amb la pàgina anterior i només pretenc que no em torni a passar una altra vegada.

També us dic, que si voleu copiar alguna recepta, les deixaré sense encriptar perquè ho pugueu fer i si no en sabeu o no us deixa el sistema, me la demaneu i us l'enviaré per correu electrònic.

Finalment dir-vos que dintre d'uns dies surt la versió en castellà del llibre La cuina de la Pilar, i que ja tinc en marxa el segon llibre que es dirà les receptes de la Pilar.
Res més, espero que gaudiu força de la meva cuina i gràcies a tothom per visitar-me i fer-me companyia.



Llesques de Santa Teresa

Llesques amb ou de Santa Teresa

Ingredients:
Oli, sucre, llet, ous, pa sec, canyella en pols.
Preparació:
Batre els ous com si fos una truita.
Posem la llet en un plat 
amb un polsim de canyella en pols i els ous batuts en un altre plat.
Mullem el pa sec en la llet i després en l'ou.
Ho posem a fregir en la paella a temperatura mitjana.
Una vegada fregit posem el pa en un plat amb paper de cuina perquè absorbeixi tot l'oli.
Quan ja no tingui oli ho canviem de plat i empolsem de sucre
.


Coca de poma

Coca de poma

Ingredients:
1 got de sucre, 1 got de llet, 2 gots de ferina, 1/2 got d'oli, 1 ou, 3 pomes golden, 1 sobre de llevat de rebosteria.

Preparació:
Es barreja el llevat amb la ferina i el sucre, s'afegeix la llet, l'oli, l'ou, i una poma pelada i tallada a trossos molt petits. Es passa tot por la batedora i es posa en una safata, pelem i tallem a grills les dues pomes i les col·loquem pel damunt de la pasta. Introduïm la safata al forn a mitja alçada i 170 graus.
El forn l'encendrem en començar a preparar la massa perquè estigui calent en posar la safata dintre.
Entre 30 o 40 minuts és el temps normal de cocció. Tot dependrà de la potència del forn.



Coca de Pinya


Coca de pinya

Ingredients:
250 grams de ferina, 250 grams de sucre, 1 sobre de llevat de rebosteria, 4 ous, 125 cc de llet, 125 cc d'oli, 50 cc d'anís dolç (no sec), una llauna de quilo de pinya en el seu suc i 100 grams de cireres confitades, sucre caramel·litzada i mantega o margarina.

Elaboració
Mentrestant que preparem la massa de la coca encenem el forn i posem 200 graus a dalt i baix per tal que s'escalfi i el tinguem a punt en posar la coca a dintre. Es barreja la ferina amb el sucre i el llevat, s'afegeix la llet, l'oli, els rovells d'ous i l'anís. Es munten les clares a punt de neu i es barreja tot. Agafen la safata i untem de mantega o margarina tota la base i els laterals, ruixem amb el caramel líquid (només ruixem) es posen les rodanxes de pinya tallades per la meitat i una cirera al mig de la mitja rodanxa s'afegeix la pasta i la introduïm al forn a mitja alçada. En posar la coca a forn baixarem la temperatura a 180 graus el foc de baix i apagarem el foc de dalt. Quan calculem que la coca ja ha pujat suficient (30 o 40 minuts més o menys) la punxem per veure si es cuita i la traiem del foc. Quan és freda la girem perquè quedi la pinya dalt.


Coca de Sant Joan

Coca de Sant Joan

Ingredients:
½ quilo de ferina, ¼ de litre de llet, 5 ous, ½ quilo de sucre 4 closques d'ou, d'oli d'oliva, 1 sobre més una cullereta de llevat per rebosteria i gelatina de poma.

Elaboració:
Tot ben batut amb la batedora s'aboca en una safata i es col·loca al forn preescalfat i a mitja alçada durant 30 minuts aproximadament. Quan considerem que ja ha pujat prou la traiem del forn i amb un pinzell, la mullem tota ella amb la gelatina de poma i es posa la fruita i els pinyons. Es baixa la safata un prestatge del forn i es posa el grill fins que estigui daurada. Abans de treure-la del forn es punxa amb un escuradents per veure si ja es cuita.
Es pot guarnir amb fruita pinyons etc. que s'afegirà quasi quan estigui cuita.



Coca de pinyons

Coca de pinyons

Ingredients:
250 grams de ferina, 250 grams de sucre, 1 sobre de llevat, 4 0us, 125 cc de llet, 125 cc d'oli, 50 cc d'anís dolç (no sec), 50 grams de pinyons i gelatina de poma.

Elaboració
Mentrestant que preparem la massa de la coca encenem el forn i posem 200 graus a dalt i a baix per tal que s'escalfi i el tinguem a punt en posar la coca a dintre. Es barreja la ferina amb el sucre i el llevat, s'afegeix la llet, l'oli, els rovells d'ous i l'anís. Es munten les clares a punt de neu i es barreja tot. Es col·loca en una safata i es posa al forn a mitja alçada. En posar la coca a forn baixarem la temperatura a 150 graus el foc de baix i apagarem el de dalt.
Quan calculem que la coca ja ha pujat suficient (uns 20 minuts més o menys) la traiem del forn, la pintem amb un pinzell amb gelatina de poma, posem els pinyons pel damunt i l'ensucrem una mica. La tornem a posar al forn que estigui daurada i ja està llesta.


Magdalenes de xocolata

Magdalenes de xocolata

Ingredients:
250 g. de ferina per 24 magdalenes, 75 g. de cacau en pols, 275 g. de sucre, 250 ml. d'oli d'oliva, 150 ml. de llet, un sobre de llevat de forner o un sobre de llevat de rebosteria, 4 ous, ratlladura d'una llimona.

Elaboració:
Barregem la ferina, el cacau, el llevat i la ratlladura de llimona i ho tamisem. En un bol barregem els ous i el sucre junt fins que faci escuma, afegim la llet i l'oli i ho barregem. Incorporem la barreja de ferina a la dels ous i ho batem fins que quedi cremós. Cobrim el bol amb film i ho deixem a la nevera 1 hora.
Posem als motllos una cullerada i mitja de la massa (meitat del motllo) ho posem al forn que ja tindrem calent a 180 graus i ho deixarem 20 minuts amb el foc de dalt i de baix fins que estiguin esponjoses.


Pastís de crema amb fruita


Pastís de crema amb fruita

Ingredients per a sis racions:
Per a la base:
250 grams de melindros tous.Per a la crema: 1 litre de llet, 6 rovells d'ou, 10 cullerades de sucre, 4 cullerades de farina de blat de moro, 2 culleretes de sucre de vainilla.Per a la coberta de fruites: Maduixes, kiwi, plàtan, etc.Per donar un acabat lluent al pastís: 4 plaques de gelatina neutra, 100 grams d'aigua, 50 grams de sucre.
Elaboració per a fer la crema:
Posar tots els ingredients indicats en un bol apte per a microones, barrejar-los tots i introduir al microones durant 3 minuts a màxima potència, remenar-ho i tornar a introduir al microones 2 minuts més. Un cop s'hagi espessit la crema remenar-la fins que quedi de textura homogènia. Reservar. Pelar i netejar la fruita i tallar en porcions uniformes. Preparar el recobriment: deixem les plaques de gelatina 15 minuts en remull en aigua freda fins que es tornin flexibles, posem l'aigua i el sucre en un cassó al foc i quan la mescla arrenqui el bull hi barregem les plaques de gelatina escorregudes i ho remenem amb un batedor manual fins que torni a bullir (si la gelatina no s'ha dissolt bé es pot passar per la batedora).

Per al muntatge del pastís:

Escampem els melindros pel fons del motlle per crear la base del pastís.
Posem una capa de crema sobre la base. Posem més melindros a la part central del pastís perquè agafi consistència i
no es trenqui en tallar-lo. Tornem a posar una altra capa de crema. Escampem la fruita per sobre del pastís de forma decorativa.
Pintem el pastís amb la gelatina amb l'ajuda d'un pinzell perquè quedi brillant. El posem la nevera un parell d'hores abans de menjar. El traiem del motllo abans de servir.




dilluns, 21 d’agost del 2017

Safata de fruita


Safata de fruita

Ingredients per a 4 persones:
2 taronges, 2 mandarines, 2 kiwis, 10 maduixes, 1 persimó, 50 g. de sucre i un raig de “cointreau”.
Preparació:
Es pelen i tallen les fruites variades segons els gustos de la gent. S'ensucren i se'ls rega amb un xic de “cointreau” fins i tot es pot cremar una mica per fer que no quedi alcohol. Sigui com sigui queda boníssima.
Aquesta safata està feta amb taronja, mandarina, kiwi, maduixes i persimó, però es podria posar plàtan, poma o qualsevol de les fruites que agradin o es tinguin per casa.
Aquesta safata de fruita, no té cap més secret què facilitar als mandrosos; els que no mengen, per no haver-la de pelar, així com la canalla que els hem de pelar i ja la podem portar preparada a taula.




diumenge, 20 d’agost del 2017

Taronja farcida


Taronges farcides

Ingredients per 4 persones:
4 taronges, 100 grams de gelatina de poma ja feta i que podeu trobar a les pastisseries o grans magatzems. 1 sobre de gelatina de taronja de 4 racions. 2 plàtans, una poma golden, cireres confitades, nous trencades a trossos.
Podeu afegir qualsevol tipus de fruita que us agradi.

Preparació:
Tallar una tapa a les taronges per la part de sobre. Buidar-les i tallar la taronja que hem tret a trossos i els posem en un bol. Pelem i tallem els plàtans, i la poma i ho afegim al bol, així com les nous trencades i les cireres senceres.
Posem la gelatina amb un got i l'escalfem 30 segons al microones, afegint també el suc de les taronges que ens cau en tallar-la. Barregem la gelatina amb la fruita i omplim les taronges. Les tapem amb el tros que les hi hem tret i les posem a la nevera que es refredin bé durant dues hores aproximadament.

Els adults us podeu posar unes gotes de beguda dolça com anís o qualsevol altra


Fruita setinada

                                                           Fruita setinada

Ingredients per a 4 persones:
12 maduixes, 12 grills de mandarines, 12 castanyes, 1 rajola de xocolata per fondre.

Preparació:
Posem a fondre la xocolata en un pot al bany maria i a foc mitjà.
Quan la xocolata ja és desfeta, la deixem refredar una mica i mentrestant preparem la fruita i les castanyes que les tindrem fresques de la nevera.
Anirem sucant la fruita una per una i les posarem dintre d'un motllo de paper i, immediatament les anirem posant en un plat o safata dintre del congelador que el tindrem obert per tal que es refredi de seguida. Veurem que en un minut o dos ja són fredes i les passem al frigorífic. No cal dir que ja es pot tancar el congelador. Només l'obrim el moment de sucar-hi la fruita en la xocolata.
La fruita la mantindrem en la nevera una o dues hores, segons gustos. Jo les trec mitja hora abans de menjar-les perquè no m'agraden gaire fredes.

Nota:
La quantitat i classe de fruita pot ser la que vulgueu. Sobre gustos no hi ha res escrit. El més normal és adaptar-se al temps. Sempre serà més econòmic i la fruita més saborosa.





divendres, 18 d’agost del 2017

Plàtans fregits


Plàtans fregits

Ingredients:
1 plàtan per persona, 10 grams de sucre per plàtan, una mica de margarina licor al gust: rom, whisky, brandi...

Elaboració
Es pelen i tallen els plàtans per la meitat, a l'ample.
S'unten amb una mica de mantega i se'ls posa el sucre pels dos costats.
Es col·loquen a la paella i se'ls dóna una volta, un minut, aproximadament per cada costat. Se li afegeix el licor, prèviament escalfat i se li posa pel damunt als plàtans encenen el licor perquè es cremi.
Se serveixen a temperatura ambient, i és unes postres exquisides.




Peres al vi


Peres al vi

Ingredients per a 4 persones:
4 peres de la classe blanqueta una mica verdes. 1 litre de vi negre, 1 canó de canyella, la pell d'una llimona, 250 grams de sucre i una cullerada de suc de llimona

Preparació:
Peleu les peres deixant una mica de pell al voltant de la cua i també la cua. Renteu-les i poseu-les a coure en una cassola que càpiguen justes les 4 peres dempeus, Abans de posar les peres dintre de l'olla haurem posat el vi i el sucre junt amb la canyella la pell de la llimona i la cullerada de llimona. Ho deixem coure 15 minuts a foc lent i, incorporem les peres. Les courem durant 30 minuts i comprovarem si són cuites amb un punxó. Han de quedar lleugerament toves, però no massa. Quan són fredes ja les podem servir.


dijous, 17 d’agost del 2017

Formatge fregit


Formatge fregit

Ingredients:
Formatge de cabra, oli, melmelada de maduixa o de la classe que us agradi, però amb la maduixa està boníssim, una petita branca de julivert.

Elaboració:
Primer de tot tallem el formatge a triangles d'un centímetre de gruix (si us resulta difícil, el podeu tallar com vulgueu). El fet de tallar-lo a triangles és per fer més atractiu el plat.
Escalfem l'oli amb una paella i quan està una mica calent posem els talls de formatge a la paella. Hem d'anar en compte i tapar-lo si cal perquè acostuma a esquitxar l'oli, degut a l'aigua que conté el formatge. Quan veiem que les bores estan daurades els donem la volta i esperem que el formatge perdi tota l'aigua. D'aquesta manera quedarà una mica més sec. El posem al plat formant una rotllana, col·loquem la melmelada al centre del plat i una branca petita de julivert.

Aquesta és, una postra, manxega deliciosa.



Espatlla de xai al forn


Espatlla de xai al forn

Ingredients per a 2 persones:
Una espatlla de xai d'un quilo aproximadament, dues patates una albergínia, 2 pebrots verds, unes 10 escalunyes, si no trobeu, es pot posar una ceba mitjana en dos trossos, si és temps de carxofes, també posem una, un tomàquet madur mitjans, una cabeça d'alls, herbes aromàtiques, llorer, un got de vi blanc, oli pebre negre i sal.

Elaboració:
Quan comprem l'espatlla demanem que li facin 3 o 4 talls, però sense arribar a tallar del tot. Salpebrem l'espatlla per dintre dels talls i per fora, la ruixem d'oli i la posem en una safata de forn a mitja alçada i temperatura mitjana, la tornem a ruixar amb oli i afegim una cabeça d'alls i llorer i l'anem vigilant i tombant per què es vagi fent per les dues bandes. Mentre tan a part, en una paella anem sofregint una mica tota la guarnició: les patates les tallem per la meitat i les fregim una mica perquè es facin més aviat quan la posem al forn i no quedin crues. Donem també unes voltes a les escalunyes, el pebrot verd sencer, l'albergínia tallada en dues meitats i si hi ha carxofes també tallada per la meitat. Una vegada mig feta l'espatlla incorporem tota la guarnició que hem preparat més els tomàquets tallats en dos trossos. Fem una salsa verda, triturant amb la batedora tres o quatre alls, julivert, oli, un raig de vinagre i una cullerada de pa ratllat. Cal posar aigua perquè no quedi sec i es pugui expandir tota la salsa tant per l'espatlla com la guarnició. Un cop daurat al gust la traiem del forn i la portem a taula.


Braons rostits


Braons rostits

Ingredients per a 4 persones:
4 braons de xai, 1 quilo de patates petites, 2 tomàquets madurs, 1 ceba gran, 1 fulla de llorer, 1 cabeça d'alls, 4 pebrots verds, 1 got de vi blanc, mig litre d'aigua, oli, sal i pebre blanc o negre mòlt.

Elaboració:
Se'ls posa sal i pebre als braons i es col·loquen en una cassola de terra amb oli, la cabeça d'alls sencera, i la fulla de llorer. Quan ja estan una mica daurats s'hi afegeix la ceba tallada a trossos i se li donen un parell de voltes. Se li posa el vi i quan l'hi ha xuclat se li posa l'aigua i les patates tallades a trossos que prèviament haurem fregit una mica. Es deixa bullir tot fins que es queda el brou espès. En un costat de la cassola i mentre es van sofregint els braons podem fregir els pebrots.
En una paella a part es fregeixen els tomàquets en meitats, primer cap per avall i després se'ls dóna la volta. A l'hora de servir se li posa brou de la cocció de la carn per sobre.



Botifarra al forn amb patates i pebrots

Botifarra al forn amb patates i pebrots

Ingredients per persona:
Una botifarra crua, pebrots del Padró o dels anomenats italians, una patata tallada per la meitat, pebre vermell, pebre negre o blanc molt, (segons gustos) oli i sal.

Elaboració:Rentem i tallem en dos les patates, els hi fem uns talls perquè es coguin millor i les col·loquem amb una safata per anar al forn. Les hi posem la sal, el pebre negre o blanc, oli i l'últim el pebre vermell. Al mig de la safata posem la botifarra crua i pel damunt els pebrots sencers. Un cop tot a la safata es torna a ruixar d'oli. Es posa al forn a mitja alçada a foc moderat (170- 180 graus) i es deixa coure donant-li voltes als pebrots i la botifarra que no es cremi.
Segons el tipus de forn es pot posar primer el foc de baix i després el de dalt o tots dos a l'hora.
Quan estiguin una mica dorades les punxes amb un escuradents i si estan toves, ja estaran fetes.



dimecres, 16 d’agost del 2017

Rellom de porc amb salsa de nous


Relloms de porc amb salsa de nous

Ingredients per a 4 persones
Relloms sencers de porc de 500g cada un, 8 talls de cansalada fumada, 50g de mantega de porc, 1 vaset de vi blanc, 25g de nous, 1 cullerada de julivert 1 cullereta de mostassa, 1 cullereta de sucre, 2 cullerades de vinagre, 6 cullerades d'oli, pebre negre i sal.

Preparació
Posa mantega de porc sal i pebre als relloms, embolica cadascun dels filets amb 4 talls de cansalada i lliga'ls amb fil de cuina. Posa els filets en una plata i col·loca'ls al forn 20 minuts a 200 graus. Aboca el vi i continua la cocció 10 minuts més.

Mentrestant prepara la salsa de nous:
amb una forquilla, bat l'oli, el vinagre, la sal, el pebre, el sucre i la mostassa. Afegeix les nous i el julivert i barreja-ho bé. Retira el fil, talla els filets a rodanxes i cobreix amb la salsa de nous.



Galtes de porc confitades

Galtes de porc confitades

Ingredients per a 4 persones:
4 galtes de porc, una ceba tallada en 4 trossos, una fulla de llorer, 4 alls, oli d'oliva, pebre blanc o negre molt, sal, i herbes al gust, (farigola, romaní...)

Elaboració:
Salpebrem les galtes i les afegim les herbes. Les deixem unes dues o tres hores en maceració. Després d'aquest temps, les posem en una cassola que càpiguen justes d'amplada i les cobrim d'oli, afegim el llorer, la ceba i els alls. Les col·loquem al foc moderat i les deixem que es vagin fent a foc lent durant un parell d'hores aproximadament. Un cop fetes apaguem el foc i les traiem de la cassola. Les posem a escórrer tot l'oli i les servim acompanyades d'un saltejat de bolets i unes patates mal tallades fregides.A banda preparem una salsa vinagreta i la ruixem per damunt de les galtes, els bolets i les patates.

Saltejat de bolets:
Uns 300 grams de bolets variats, alls, i taquets de pernil.

Elaboració:
Fregim els alls tallats a làmines primes, els trossets de pernil i els bolets. Els donem el punt de sal i quan estan fets els servim.




Costella de porc amb castanyes



Costella de porc amb castanyes

Ingredients per a 4 persones:
Un quilo i mig de costella de porc, tallada a trossos de quatre mitges costelles, 300 grams de castanyes pelades, 50 grams de mantega, un got dels d'aigua, de brou, una cullera de cafè de llorer molt, una cullera de cafè de farigola picada, una cullera de cafè d'orenga picat, una mica de julivert picat, aigua, oli d'oliva, sal.

Elaboració
Primer de tot, barregem en un bol totes les herbes aromàtiques amb una mica d'oli. A banda, posem la costella de porc a una plata de forn una mica alta, salem una mica, i cobrim amb la mescla de les herbes. Afegim també el got de brou i posem al forn escalfat a 190 graus durant mitja hora, vigilant que no es quedi sec, si fos així, afegim una mica de brou. A part amb una cassola, escalfem aigua amb sal i quan comenci a bullir afegim les castanyes, i deixem coure mitja hora. Fet això escorrem les castanyes i les deixem refredar. Un cop siguin fredes, posem una paella al foc amb una mica de mantega i saltegem les castanyes, les empolsem amb julivert picat.
Retirem la costella del forn i muntem el plat amb la carn i les castanyes.

Ànec a la taronja

Ànec a la taronja

Ingredients per a 4 persones:
Un ànec de 2 quilos aproximadament. 2 quilos de taronges, 50 grams de pinyons, una cabeça d'alls, unes quantes escalunyes, dues fulles de llorer, oli, pebre negre mòlt i sal. Si t'agraden, també pots posar unes prunes sense pinyol, però això és optatiu.

Elaboració:
Es talla l'ànec a vuitens (de cada quart es fan 2 trossos) se salpebra i es posa en una cassola amb oli, a foc mitjà. Se li afegeix el llorer, la cabeça d'alls, les escalunyes i se li va donant voltes perquè es vagi daurant.
Quan ja està una mica daurat s'espremen les taronges i es posa el suc (ha de quedar gairebé cobert de suc) i els pinyons. Es va vigilant que no s'enganxi a la base de la cassola i quan s'ha consumit gairebé tot el brou. Es mira que estigui tendre i (si és necessari, es pot afegir una mica d'aigua) cinc minuts abans de treure'l del foc s'hi afegeixen les prunes.
Se serveix en una safata la qual haurem cobert la seva base amb rodanxes de taronges.



dimarts, 15 d’agost del 2017

Ronyons al Xerès

Ronyons de corder al Xerès

Ingredients per a 4 persones
500 grams de ronyons de xai, 3 cullerades d'oli d'oliva, 3 cebes petites, 2 alls, 2 culleretes de ferina, 1 tassa d'aigua, 1 copa de vi de Xerès, mitja cullereta de pebre vermell dolç, una mica de pebre negra, sal i julivert picat.

Elaboració:
Per netejar adequadament, els tallem a rodanxes i els introduïm dins d'un
recipient amb un got d'aigua, un grapat de sal i un raig de vinagre. Els deixarem d'aquesta manera durant uns 15 minuts.
Després de tenir-los en remull, els coem al vapor durant 10 minuts perquè deixin anar part del seu suc. Transcorregut aquest temps, traiem els ronyons de la cassola, els disposem en un colador i els anem rentar amb abundant aigua freda. Rebutgem l'aigua que deixen anar.
En un got de batedora posem una mica de sal, els alls i el julivert. Triturem fins a formar una pasta. Disposem una paella al foc amb l'oli d'oliva i afegim la ceba tendra ben picada o ratllada. Quan la ceba estigui transparent afegim els ronyons i remenem amb cura. Afegim el pebre negre, el pebre vermell i la farina. Seguim remenant i incorporem l'aigua i la picada d'all i julivert. Remenem el conjunt i deixem coure de 15 a 20. La copa de Xerès s'afegeix just abans de servir, deixant que doni un bull tot el conjunt. Servim calent.





Pollastre amb poma i fines herbes


Pollastre amb poma i fines herbes

Ingredients (per a 4 persones):
1 pollastre, tallat a vuitens, 2 pomes golden madures, 1 cullereta d'orenga sec, 1 cullereta de farigola sec, 1 cullereta de romaní sec, 1 fulla de llorer, 1 raig de vi blanc, 1 ceba petita, 1 tomàquet madur, oli d'oliva, sal i pebre.

Preparació:
Salpebrem el pollastre i ho posem amb una cassola amb oli per anant-lo rostint, afegim una cabeça d'alls, una fulla de llorer, i ho anem remenant perquè es dauri per tot arreu. El deixem daurar una mica i li posem un raig de vi i les herbes aromàtiques. Quan se l'ha begut afegim una ceba trinxada i un tomàquet madur també trinxat, el deixem coure uns 15 minuts rectificant de sal, si cal.
Pelem les pomes i les tallem (de cada quart farem dos talls) les incorporem a la cassola i si és necessari, li afegim una mica d'aigua perquè no quedi sec. Ho deixem coure 15 minuts més i ja el podem servir.



Pollastre a l'ametlla

Pollastre a l'ametlla

Ingredients per 4 persones:
1 pollastre net i sense els menuts, 1 llimona, una pastilla de brou de carn, una cullerada d'all i julivert picat, 30 grams d'ametlles picades, pebre, oli, i sal.

Preparació:
En un morter fem una picada d'ametlles, l'all i julivert. Salpebrem el pollastre per dins i per fora. Farcim el pollastre amb la llimona tallada per la meitat, la picada i la pastillaesmicolada. Seguidament, ho reguem amb una mica d'oli i el rostim al forn a temperatura mitjana durant 2 hores aproximadament.

Consell: 
Si vols que el pollastre quedi més gustós, posa-li dues rodanxes de bacon” per damunt.