dijous, 24 d’agost del 2017

Coca de Pinya


Coca de pinya

Ingredients:
250 grams de ferina, 250 grams de sucre, 1 sobre de llevat de rebosteria, 4 ous, 125 cc de llet, 125 cc d'oli, 50 cc d'anís dolç (no sec), una llauna de quilo de pinya en el seu suc i 100 grams de cireres confitades, sucre caramel·litzada i mantega o margarina.

Elaboració
Mentrestant que preparem la massa de la coca encenem el forn i posem 200 graus a dalt i baix per tal que s'escalfi i el tinguem a punt en posar la coca a dintre. Es barreja la ferina amb el sucre i el llevat, s'afegeix la llet, l'oli, els rovells d'ous i l'anís. Es munten les clares a punt de neu i es barreja tot. Agafen la safata i untem de mantega o margarina tota la base i els laterals, ruixem amb el caramel líquid (només ruixem) es posen les rodanxes de pinya tallades per la meitat i una cirera al mig de la mitja rodanxa s'afegeix la pasta i la introduïm al forn a mitja alçada. En posar la coca a forn baixarem la temperatura a 180 graus el foc de baix i apagarem el foc de dalt. Quan calculem que la coca ja ha pujat suficient (30 o 40 minuts més o menys) la punxem per veure si es cuita i la traiem del foc. Quan és freda la girem perquè quedi la pinya dalt.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada