Coca
de pinya
Ingredients:
250
grams de ferina, 250 grams de sucre, 1
sobre de llevat de rebosteria, 4 ous, 125 cc de llet, 125 cc d'oli,
50 cc d'anís dolç (no sec), una llauna de quilo de pinya en el seu
suc i 100 grams de cireres confitades, sucre caramel·litzada i
mantega o margarina.
Elaboració
Mentrestant
que preparem la massa de la coca encenem el forn i posem 200 graus a
dalt i baix per tal que s'escalfi i el tinguem a punt en posar la
coca a dintre. Es barreja la ferina amb el sucre i el llevat,
s'afegeix la llet, l'oli, els rovells d'ous i l'anís. Es munten les
clares a punt de neu i es barreja tot. Agafen la safata i untem de
mantega o margarina tota la base i els laterals, ruixem amb el
caramel líquid (només ruixem) es posen les rodanxes de pinya
tallades per la meitat i una cirera al mig de la mitja rodanxa
s'afegeix la pasta i la introduïm al forn a mitja alçada. En posar
la coca a forn baixarem la temperatura a 180 graus el foc de baix i
apagarem el foc de dalt. Quan calculem que la coca ja ha pujat
suficient (30 o 40 minuts més o menys) la punxem per veure si es
cuita i la traiem del foc. Quan és freda la girem perquè quedi la
pinya dalt.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada