Lluç
a la catalana
Ingredients
4 persones:
1
lluç tallat a rodanxes, 2 patates grans, 1 ceba, 2 dents d´all, 2
cullerades de concentrat de tomàquet o 6 de salsa normal espessa,
ferina, pebre vermell, safrà, julivert, oli, sal per al brou de
peix, 1 litre d´aigua, 1 fulla de llorer, 2 cullerades de vi blanc,
1 tros de ceba, el cap del lluç i si teniu alguna coseta més doncs
també… Vint minuts bullint i llestos.
Elaboració:
Comencem
per les patates, pelant-les i tallant-les a rondanxes no massa
primes. Les fregim (no totalment) i les reservem. després fem el
mateix amb el lluc, tot i que abans l´enfarinem. No el fem gaire,
només el marquem. Per fer la salsa posem a sofregir una ceba ben
picada amb un gra d´all. Matxaquem al morter l´altre gra d´all amb
una mica de safrà i julivert. Quan la ceba està al punt hi tirem la
farina i el tomàquet, remenem una mica i fora del foc hi tirem una
culleradeta de pebre vermell. Tot seguit hi tirem el “brou curt”
(l'equivalent a uns tres o quatre vasos d'aigua), remenem i ho tornem
a posar al foc juntament amb la picada, que hem dissolt dins del
morter amb una mica de brou. Tastem de sal i rectifiquem si cal sal.
Posem una mica de salsa al fons de la cassola que anirà al forn, les
patates i a sobre el peix. Ho cobrim amb la resta de la salsa i ho
deixem coure al forn durant unes 15/20 minuts…per a fer les
patates, ja que amb deu n´hi ha de sobres per al peix. Una sol.lució
es treure el peix al cap de deu minuts i deixar les patates deu més
al forn.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada