Ànec
a la taronja
Ingredients
per a 4 persones:
Un
ànec de 2 quilos aproximadament. 2 quilos de taronges, 50 grams de
pinyons, una cabeça d'alls, unes quantes escalunyes, dues fulles de
llorer, oli, pebre negre mòlt i sal. Si t'agraden, també pots posar
unes prunes sense pinyol, però això és optatiu.
Elaboració:
Es
talla l'ànec a vuitens (de cada quart es fan 2 trossos) se salpebra
i es posa en una cassola amb oli, a foc mitjà. Se li afegeix el
llorer, la cabeça d'alls, les escalunyes i se li va donant voltes
perquè es vagi daurant.
Quan
ja està una mica daurat s'espremen les taronges i es posa el suc (ha
de quedar gairebé cobert de suc) i els pinyons. Es va vigilant que
no s'enganxi a la base de la cassola i quan s'ha consumit gairebé
tot el brou. Es mira que estigui tendre i (si és necessari, es pot
afegir una mica d'aigua) cinc minuts abans de treure'l del foc s'hi
afegeixen les prunes.
Se
serveix en una safata la qual haurem cobert la seva base amb rodanxes
de taronges.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada