dimecres, 16 d’agost del 2017

Ànec a la taronja

Ànec a la taronja

Ingredients per a 4 persones:
Un ànec de 2 quilos aproximadament. 2 quilos de taronges, 50 grams de pinyons, una cabeça d'alls, unes quantes escalunyes, dues fulles de llorer, oli, pebre negre mòlt i sal. Si t'agraden, també pots posar unes prunes sense pinyol, però això és optatiu.

Elaboració:
Es talla l'ànec a vuitens (de cada quart es fan 2 trossos) se salpebra i es posa en una cassola amb oli, a foc mitjà. Se li afegeix el llorer, la cabeça d'alls, les escalunyes i se li va donant voltes perquè es vagi daurant.
Quan ja està una mica daurat s'espremen les taronges i es posa el suc (ha de quedar gairebé cobert de suc) i els pinyons. Es va vigilant que no s'enganxi a la base de la cassola i quan s'ha consumit gairebé tot el brou. Es mira que estigui tendre i (si és necessari, es pot afegir una mica d'aigua) cinc minuts abans de treure'l del foc s'hi afegeixen les prunes.
Se serveix en una safata la qual haurem cobert la seva base amb rodanxes de taronges.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada