dijous, 17 d’agost del 2017

Espatlla de xai al forn


Espatlla de xai al forn

Ingredients per a 2 persones:
Una espatlla de xai d'un quilo aproximadament, dues patates una albergínia, 2 pebrots verds, unes 10 escalunyes, si no trobeu, es pot posar una ceba mitjana en dos trossos, si és temps de carxofes, també posem una, un tomàquet madur mitjans, una cabeça d'alls, herbes aromàtiques, llorer, un got de vi blanc, oli pebre negre i sal.

Elaboració:
Quan comprem l'espatlla demanem que li facin 3 o 4 talls, però sense arribar a tallar del tot. Salpebrem l'espatlla per dintre dels talls i per fora, la ruixem d'oli i la posem en una safata de forn a mitja alçada i temperatura mitjana, la tornem a ruixar amb oli i afegim una cabeça d'alls i llorer i l'anem vigilant i tombant per què es vagi fent per les dues bandes. Mentre tan a part, en una paella anem sofregint una mica tota la guarnició: les patates les tallem per la meitat i les fregim una mica perquè es facin més aviat quan la posem al forn i no quedin crues. Donem també unes voltes a les escalunyes, el pebrot verd sencer, l'albergínia tallada en dues meitats i si hi ha carxofes també tallada per la meitat. Una vegada mig feta l'espatlla incorporem tota la guarnició que hem preparat més els tomàquets tallats en dos trossos. Fem una salsa verda, triturant amb la batedora tres o quatre alls, julivert, oli, un raig de vinagre i una cullerada de pa ratllat. Cal posar aigua perquè no quedi sec i es pugui expandir tota la salsa tant per l'espatlla com la guarnició. Un cop daurat al gust la traiem del forn i la portem a taula.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada