Espatlla
de xai al forn
Ingredients
per a 2 persones:
Una
espatlla de xai d'un quilo aproximadament, dues patates una
albergínia, 2 pebrots verds, unes 10 escalunyes, si no trobeu, es
pot posar una ceba mitjana en dos trossos, si és temps de carxofes,
també posem una, un tomàquet madur mitjans, una cabeça d'alls,
herbes aromàtiques, llorer, un got de vi blanc, oli pebre negre i
sal.
Elaboració:
Quan
comprem l'espatlla demanem que li facin 3 o 4 talls, però sense
arribar a tallar del tot. Salpebrem l'espatlla per dintre dels talls
i per fora, la ruixem d'oli i la posem en una safata de forn a mitja
alçada i temperatura mitjana, la tornem a ruixar amb oli i afegim
una cabeça d'alls i llorer i l'anem vigilant i tombant per què es
vagi fent per les dues bandes. Mentre tan a part, en una paella anem
sofregint una mica tota la guarnició: les patates les tallem per la
meitat i les fregim una mica perquè es facin més aviat quan la
posem al forn i no quedin crues. Donem també unes voltes a les
escalunyes, el pebrot verd sencer, l'albergínia tallada en dues
meitats i si hi ha carxofes també tallada per la meitat. Una vegada
mig feta l'espatlla incorporem tota la guarnició que hem preparat
més els tomàquets tallats en dos trossos. Fem una salsa verda,
triturant amb la batedora tres o quatre alls, julivert, oli, un raig
de vinagre i una cullerada de pa ratllat. Cal posar aigua perquè no
quedi sec i es pugui expandir tota la salsa tant per l'espatlla com
la guarnició. Un cop daurat al gust la traiem del forn i la portem a
taula.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada