Peus
de porc amb caragols
Ingredients
per a 4 persones:
2
peus de porc, mig quilo de cargols, una ceba, un pebrot, 4 tomàquets
madurs, llorer, alls, pebre vermell, oli, sal, 1 bitxo picant i 10
ametlles torrades.
Per
la picada: Alls, julivert,
ametlles, un bitxo picant petit i pebre vermell. Ho triturem tot amb
la batedora i afegim una mica d'oli cru i un raig d'aigua.
Elaboració:
Netegem
els peus i els posem a coure amb llorer, alls, i sal, a l'olla
exprés, durant mitja hora (olla normal hora i mitja).
Rentem
els cargols i els posem a coure a foc molt lent fins que siguin
morts, quan arrenquen el bull se'ls canvia l'aigua, posem un vitxo
picant, sal, herbes aromàtiques i els fem coure fins que en intentar
treure un cargol de la closca surt amb facilitat (si costa de treure
no és prou cuit).
En
una cassola posem oli, i fregim la ceba, el pebrot, el vitxo picant.
Quan és una mica fet afegim els tomàquets també trinxats.
Incorporem els peus cuits sense el caldo i els cargols també
escorreguts. Deixem que facin xup-xup una estona li tirem la picada,
ho remenem tot amb compte de no desfer els peus ni trencar les
closques dels cargols. Posem el punt de sal i deixem coure 10 minuts.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada