dimarts, 15 d’agost del 2017

Ronyons al Xerès

Ronyons de corder al Xerès

Ingredients per a 4 persones
500 grams de ronyons de xai, 3 cullerades d'oli d'oliva, 3 cebes petites, 2 alls, 2 culleretes de ferina, 1 tassa d'aigua, 1 copa de vi de Xerès, mitja cullereta de pebre vermell dolç, una mica de pebre negra, sal i julivert picat.

Elaboració:
Per netejar adequadament, els tallem a rodanxes i els introduïm dins d'un
recipient amb un got d'aigua, un grapat de sal i un raig de vinagre. Els deixarem d'aquesta manera durant uns 15 minuts.
Després de tenir-los en remull, els coem al vapor durant 10 minuts perquè deixin anar part del seu suc. Transcorregut aquest temps, traiem els ronyons de la cassola, els disposem en un colador i els anem rentar amb abundant aigua freda. Rebutgem l'aigua que deixen anar.
En un got de batedora posem una mica de sal, els alls i el julivert. Triturem fins a formar una pasta. Disposem una paella al foc amb l'oli d'oliva i afegim la ceba tendra ben picada o ratllada. Quan la ceba estigui transparent afegim els ronyons i remenem amb cura. Afegim el pebre negre, el pebre vermell i la farina. Seguim remenant i incorporem l'aigua i la picada d'all i julivert. Remenem el conjunt i deixem coure de 15 a 20. La copa de Xerès s'afegeix just abans de servir, deixant que doni un bull tot el conjunt. Servim calent.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada