Ronyons
de corder al Xerès
Ingredients
per a 4 persones
500
grams de ronyons de xai, 3 cullerades d'oli d'oliva, 3 cebes petites,
2 alls, 2 culleretes de ferina, 1 tassa d'aigua, 1 copa de vi de
Xerès, mitja cullereta de pebre vermell dolç, una mica de pebre
negra, sal i julivert picat.
Elaboració:
Per
netejar adequadament, els tallem a rodanxes i els introduïm dins
d'un
recipient
amb un got d'aigua, un grapat de sal i un raig de vinagre. Els
deixarem d'aquesta manera durant uns 15 minuts.
Després
de tenir-los en remull, els coem al vapor durant 10 minuts perquè
deixin anar part del seu suc. Transcorregut aquest temps, traiem els
ronyons de la cassola, els disposem en un colador i els anem rentar
amb abundant aigua freda. Rebutgem l'aigua que deixen anar.
En
un got de batedora posem una mica de sal, els alls i el julivert.
Triturem fins a formar una pasta. Disposem una paella al foc amb
l'oli d'oliva i afegim la ceba tendra ben picada o ratllada. Quan la
ceba estigui transparent afegim els ronyons i remenem amb cura.
Afegim el pebre negre, el pebre vermell i la farina. Seguim remenant
i incorporem l'aigua i la picada d'all i julivert. Remenem el conjunt
i deixem coure de 15 a 20. La copa de Xerès s'afegeix just abans de
servir, deixant que doni un bull tot el conjunt. Servim calent.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada