Botifarra
al forn amb patates i pebrots
Ingredients
per persona:
Una
botifarra crua, pebrots del Padró o dels anomenats italians, una
patata tallada per la meitat, pebre vermell, pebre negre o blanc
molt, (segons gustos) oli i sal.
Elaboració:Rentem
i tallem en dos les patates, els hi fem uns talls perquè es coguin
millor i les col·loquem amb una safata per anar al forn. Les hi
posem la sal, el pebre negre o blanc, oli i l'últim el pebre
vermell. Al mig de la safata posem la botifarra crua i pel damunt els
pebrots sencers. Un cop tot a la safata es torna a ruixar d'oli. Es
posa al forn a mitja alçada a foc moderat (170- 180 graus) i es
deixa coure donant-li voltes als pebrots i la botifarra que no es
cremi.
Segons
el tipus de forn es pot posar primer el foc de baix i després el de
dalt o tots dos a l'hora.
Quan
estiguin una mica dorades les punxes amb un escuradents i si estan
toves, ja estaran fetes.
a perpinyà,la botifarra d'en Pedelhez va molt bé i les padrons d'en Jean de Bages també
ResponElimina