Pastís
de crema amb fruita
Ingredients
per a sis racions:
Per a la base: 250
grams de melindros tous.Per
a la crema: 1
litre de llet, 6 rovells d'ou, 10 cullerades de sucre, 4 cullerades
de farina de blat de moro, 2 culleretes de sucre de vainilla.Per
a la coberta de fruites: Maduixes,
kiwi, plàtan, etc.Per
donar un acabat lluent al pastís: 4
plaques de gelatina neutra, 100 grams d'aigua, 50 grams de
sucre.
Elaboració
per a fer la crema:Posar
tots els ingredients indicats en un bol apte per a microones,
barrejar-los tots i introduir al microones durant 3 minuts a màxima
potència, remenar-ho i tornar a introduir al microones 2 minuts més.
Un cop s'hagi espessit la crema remenar-la fins que quedi de textura
homogènia. Reservar. Pelar i netejar la fruita i tallar en porcions
uniformes. Preparar el recobriment: deixem les plaques de gelatina 15
minuts en remull en aigua freda fins que es tornin flexibles, posem
l'aigua i el sucre en un cassó al foc i quan la mescla arrenqui el
bull hi barregem les plaques de gelatina escorregudes i ho remenem
amb un batedor manual fins que torni a bullir (si la gelatina no s'ha
dissolt bé es pot passar per la batedora).
Per al muntatge del pastís:
Posem una capa de crema sobre la base. Posem més melindros a la part central del pastís perquè agafi consistència i no es trenqui en tallar-lo. Tornem a posar una altra capa de crema. Escampem la fruita per sobre del pastís de forma decorativa.
Pintem el pastís amb la gelatina amb l'ajuda d'un pinzell perquè quedi brillant. El posem la nevera un parell d'hores abans de menjar. El traiem del motllo abans de servir.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada