dijous, 24 d’agost del 2017

Pastís de crema amb fruita


Pastís de crema amb fruita

Ingredients per a sis racions:
Per a la base:
250 grams de melindros tous.Per a la crema: 1 litre de llet, 6 rovells d'ou, 10 cullerades de sucre, 4 cullerades de farina de blat de moro, 2 culleretes de sucre de vainilla.Per a la coberta de fruites: Maduixes, kiwi, plàtan, etc.Per donar un acabat lluent al pastís: 4 plaques de gelatina neutra, 100 grams d'aigua, 50 grams de sucre.
Elaboració per a fer la crema:
Posar tots els ingredients indicats en un bol apte per a microones, barrejar-los tots i introduir al microones durant 3 minuts a màxima potència, remenar-ho i tornar a introduir al microones 2 minuts més. Un cop s'hagi espessit la crema remenar-la fins que quedi de textura homogènia. Reservar. Pelar i netejar la fruita i tallar en porcions uniformes. Preparar el recobriment: deixem les plaques de gelatina 15 minuts en remull en aigua freda fins que es tornin flexibles, posem l'aigua i el sucre en un cassó al foc i quan la mescla arrenqui el bull hi barregem les plaques de gelatina escorregudes i ho remenem amb un batedor manual fins que torni a bullir (si la gelatina no s'ha dissolt bé es pot passar per la batedora).

Per al muntatge del pastís:

Escampem els melindros pel fons del motlle per crear la base del pastís.
Posem una capa de crema sobre la base. Posem més melindros a la part central del pastís perquè agafi consistència i
no es trenqui en tallar-lo. Tornem a posar una altra capa de crema. Escampem la fruita per sobre del pastís de forma decorativa.
Pintem el pastís amb la gelatina amb l'ajuda d'un pinzell perquè quedi brillant. El posem la nevera un parell d'hores abans de menjar. El traiem del motllo abans de servir.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada