Suquet
de Peix
Ingredients
per a 4 persones:
2
talls per persona de lluç, rap, orada o el que més us agradi, 4
gambes, 4 escamarlans, 4 llagostins, 1 tomàquet madur, una ceba, 1
got d'aigua, 4 patates mitjanes, mig quilo de musclos, una sípia
mitjana (250 o 300 g.) oli, farina, sal, pebre vermell, conyac, alls i
julivert.
Preparació:
En
una cassola amb oli d'oliva, fregim el peix assaonat i enfarinat i el
reservem. Continuem fregint lleugerament les gambes els escamarlans,
els llagostins i també els anem reservant. Afegim la sípia tallada
i la ceba ratllada, un all trinxat, i el tomàquet també ratllat,
quan és fet li posem una mica de pebre vermell. El ruixem amb un
raig de conyac i quan s'absorbeix el caldo afegim les patates
tallades a rodanxes d'un centímetre de grossor i l'aigua calenta,
les deixem coure uns 15 minuts. Incorporem tot el marisc, les
rodanxes de peix i els musclos ja oberts i amb una closca només. Fen
la picada amb cinc o sis ametlles, 1 all i julivert i o aboquem tot
per sobre. Es tasta de sal i es rectifica si cal, es deixa acabar de
coure i ja estarà fet. Es deixa reposar i se serveix bé a la
mateixa cassola o en plats individuals.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada