Salsa
romesco
Ingredients
per a 6 persones:
6
tomàquets madurs (de suc), 1 nyora, 1/2 cabeça d'alls, 2 galetes Maria,
10 avellanes torrades, 150 g. d'ametlles torrades, oli, vinagre,
pebre vermell, un bitxo, sal i pebre.
Elaboració:
Rostir
els tomàquets i els alls sencers i sense pelar, i després pelar i
triturar al morter juntament amb el pa torrat, la nyora remullada a
la qual li traurem la polpa, el bitxo, les ametlles i les avellanes.
Quan s'hagi format una massa, anar afegint oli i remenant tota
l'estona amb la maça de morter, quan tingui la textura desitjada
s'hi afegeix un rajolí de vinagre, pebre vermell i es posa al punt
de sal i pebre.
També
tenim l'opció de triturar tot amb la batedora.
La
salsa ha de quedar una mica clara. Diguem que en agafar amb la maça
del morter ha de vessar la salsa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada