Orada
al forn
Ingredients:
Una
orada petita per persona, dues patates petites, un tomàquet madur,
mitja ceba, pebrot vermell, llimona, oli, alls, pa ratllat, julivert
i sal.
Elaboració:
Es
neteja l'orada i se li fan uns talls per damunt, s'assaona i se li
posa mitja rodanxa de llimona en cada tall i dins de la ventresca. Es
ruixa amb oli i es posa a mitja altura del forn (que prèviament
haurem escalfat). A part posarem una paella al foc i donarem unes
voltes a les patates feta rodanxes d'un centímetre de grossor, també
assaonades. A mig fregir les traiem del foc i fregirem també una
mica la ceba tallada a tires. Quan tenim les patates i la ceba
preparades traiem l'orada del forn i la posem en un plat, Ala safata
del forn fem un llit amb les patates per posar damunt l'orada,
col·loquem per damunt les tires de ceba, els mitjos tomàquets de
cap per amunt amb una miqueta de sal i els pebrots a tires ho tornem
a posar en el forn uns deu o quinze minuts. Mentrestant fem una salsa
vinagreta amb tres alls picats una mica de julivert, oli, un raig de
vinagre i ho espessim amb una mica de pa ratllat, l'hi posem per
damunt al peix i la resta de guarnició , encenem el “grill” i ho
deixem daurar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada