divendres, 11 d’agost del 2017

Bacallà a la mel acompanyat de patates agredolces


Bacallà amb mel
(Acompanyat de patates agredolces)

Ingredients per a 4 persones:
1 quilo de llom de bacallà, no gaire gruixut, oli d'oliva, 150 g. de farina, una tasseta de les de cafè de mel, vinagre, 1 fulla de llorer, julivert, unes grapadet de panses i pinyons, 400 g. de fumet de peix, 1 quilo de patates.

Elaboració:
Es talla el bacallà a trossos no gaire grans i es posa en remull. Hi ha diferents criteris sobre aquest assumpte, però jo el tinc en remull d'un dia per l'altre (24 hores) i li canvio l'aigua dos o tres vegades. Un cop dessalat el bacallà el posem a escórrer i els premem una mica amb les mans per treure-li ben bé l'aigua. El posem amb una cassola amb una fulla de llorer i el cobrim d'aigua. El posem a foc lent i tot just quan comença a fer escuma, abans de començar el bull, el traiem de la cassola i el deixem escórrer sobre un drap. Ara farem la pasta per arrebossar el bacallà: barrejarem la farina amb la mel i afegirem el fumet de peix molt poc a poc (per evitar que es formin grumolls) fins que quedi una pasta homogènia i d'una densitat com la beixamel. En una paella escalfem una mica l'oli i a foc lent (per evitar que es cremi la mel, ja que amargaria) arrebossarem el bacallà amb la pasta feta i el fregirem fins que quedi ben ros. Penseu que només s'ha de enrossir perquè al bullir-lo ja ha quedat quasi cuit. Quan és al punt el deixem reposar sobre paper absorbent perquè s'escorri l'oli.
Les patates agredolces: les tallarem a trossos o a rodanxes ( segons gustos) i les posem en una cassola al forn amb força oli. Quan són cuites, traiem tot l'oli de la cassola i a les ruixem amb un bon raig de vinagre blanc, les tornem a posar al forn i quan ja no se sent l'olor forta del vinagre, es remullen amb una mica de fumet de peix barrejat amb una mica de mel. El plat es munta amb una base de patates i al damunt el bacallà guarnit amb unes quantes panses, pinyons i alguna branqueta de julivert que sempre fa maco



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada