Bacallà
amb mel
(Acompanyat
de patates agredolces)
Ingredients
per a 4 persones:
1
quilo de llom de bacallà, no gaire gruixut, oli d'oliva, 150 g. de
farina, una tasseta de les de cafè de mel, vinagre, 1 fulla de
llorer, julivert, unes grapadet de panses i pinyons, 400 g. de fumet
de peix, 1 quilo de patates.
Elaboració:
Es
talla el bacallà a trossos no gaire grans i es posa en remull. Hi ha
diferents criteris sobre aquest assumpte, però jo el tinc en remull
d'un dia per l'altre (24 hores) i li canvio l'aigua dos o tres
vegades. Un cop dessalat el bacallà el posem a escórrer i els
premem una mica amb les mans per treure-li ben bé l'aigua. El posem
amb una cassola amb una fulla de llorer i el cobrim d'aigua. El posem
a foc lent i tot just quan comença a fer escuma, abans de començar
el bull, el traiem de la cassola i el deixem escórrer sobre un drap.
Ara farem la pasta per arrebossar el bacallà: barrejarem la farina
amb la mel i afegirem el fumet de peix molt poc a poc (per evitar que
es formin grumolls) fins que quedi una pasta homogènia i d'una
densitat com la beixamel. En una paella escalfem una mica l'oli i a
foc lent (per evitar que es cremi la mel, ja que amargaria)
arrebossarem el bacallà amb la pasta feta i el fregirem fins que
quedi ben ros. Penseu que només s'ha de enrossir perquè al
bullir-lo ja ha quedat quasi cuit. Quan és al punt el deixem reposar
sobre paper absorbent perquè s'escorri l'oli.
Les
patates agredolces: les tallarem a trossos o a rodanxes ( segons
gustos) i les posem en una cassola al forn amb força oli. Quan són
cuites, traiem tot l'oli de la cassola i a les ruixem amb un bon raig
de vinagre blanc, les tornem a posar al forn i quan ja no se sent
l'olor forta del vinagre, es remullen amb una mica de fumet de peix
barrejat amb una mica de mel. El plat es munta amb una base de
patates i al damunt el bacallà guarnit amb unes quantes panses,
pinyons i alguna branqueta de julivert que sempre fa maco
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada